K 2010

15. novembar 2010.

K 2010 je ove godine definitivno događaj koji je privukao najviše pažnje u svetu plastičnih masa. Isčekivan je pre svega da se vidi tendencija velikih proizvođača mašina i da se proceni dali je na pomolu kraj globalne krize ili njen nastavak. Za privrednike iz Srbije, sajam je bio prezentacija grandioznosti ali i nedodirljivosti, jer su krajnje neprilagođene cene uslovima Svetske privrede bile ono što je generalno, sve posetioce iznenadilo.

TECNO PLASTIKA d.o.o. je naravno bila prisutna na štandu firme TECNOVA S.r.L. gde si prijatelji i saradnici iz Srbije i zemalja bivše Jugoslavije bili uvek dobrodošli! Iskorišćena je prilika da se sa svima porazgovara o budućim investicijama ali i o zajedničkom nastupu svih naših preduzeća na tržištu EU. Zaključak je bio da se menadžment kompanija u Srbiji dovoljno razvio da se može konkurisati sa srpskim proizvodima na evropskoj sceni.''Pa, kada već kupujemo najnovije mašine i repromaterijale iz Evrope, možemo valjda da prodamo i svoj proizvod toj Evropi'' bile su reči vlasnika jedne od najvećih preduzeća za proizvodnju ambalaže u Srbiji.

Osoblje našeg preduzeća posebno je obratilo pažnju na sektor reciklaže a posebno korišćenje i reciklažu biodegradabilnih materijala. TECNOVA S.r.L. je upravo takvu mašinu i izložila a ni ostale firme nisu zaostajale. Najinteresantnije su bile prezentacije firmi NGR iz Austrije, EREMA iz Austrije i RODENT RECYCLING GmbH iz Nemačke koji su bili pozicionirani štand do štanda i prezentovali bezmalo identične linije.

Zaključak je da se na polju tehnologije reciklaže malo, veoma malo napredovalo u Evropi ali mnogo u Kini jer su kineske linije počele konačno da liče na ozbiljne mašine od kojih se može očekivati zadovoljavajući kvalitet.

Naravno, nismo sreli ni jednog našeg privrednika koji se pohvalio da je kupio novu liniju sa sajamskim popustom...

 

JOŠ  JEDNA PRODAJA

09. jul 2009.

PLASTIKA EKS iz mesta Osječani kod Doboja kupila je...

Mailing lista